<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1648852&amp;fmt=gif">

Gesponsorde webinar: SAP licentie management is vaak complex en duur en daardoor lastig om zowel te begrijpen als te managen. Organisaties verhogen jaarlijks hun SAP-licentie-uitgaven zonder te weten dat dit vaak voorkomen had kunnen worden. Wanneer je goede en gedetailleerde kennis hebt van enerzijds de rechten en anderzijds het daadwerkelijke gebruik van de SAP-applicaties, is het mogelijk om SAP-licenties zodanig te optimaliseren en eventueel te migreren, dat maximaal gebruik kan worden gemaakt van de bestaande investeringen in SAP.

Het maakt daarbij niet uit of dit in de klassieke ECC-situatie is gebeurd of in een nieuwe S/4HANA omgeving. De doelstelling is om altijd in controle te zijn en kostbare ‘true ups’ te voorkomen. Met de juiste process inrichting is het mogelijk om op continue basis users, engines en documenten te monitoren zodat alleen dan aanvullende licenties afgenomen hoeven te worden, wanneer het echt niet anders kan.

Belangrijke vraagstukken in dit kader zijn:

  • Hoe krijg ik beter inzicht in de dynamiek en complexiteit van SAP-
licentiemanagement in mijn organisatie?
  • Hoe dien ik om te gaan met mogelijk Indirect / Digital Access?
  • Hoe maak ik licentie-technisch het beste de overstap naar S/4HANA?

Tijdens dit webinar gaan we op deze vraagstukken in en de mogelijkheden bespreken om de complexiteit te reduceren zodat men SAP-licenties eenvoudig kan monitoren, optimaliseren of desnoods migreren, zodat onnodige uitgaven ten alle tijde kunnen worden voorkomen.

Dit webinar is interessant voor iedereen die meer wil weten over of zich voorbereidt op de transitie naar SAP S/4HANA en die betrokken is bij het beheren, optimaliseren of aanschaffen van SAP licenties.