<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1648852&amp;fmt=gif">

Deze themaserie is inmiddels afgerond, daarom is het niet meer mogelijk om in te schrijven.

Finance wordt steeds meer data driven waarbij Analytics, al dan niet embedded, onderdeel uitmaakt van het bedrijfsproces. Voor de Intelligent Enterprise van morgen is juist de combinatie van de beide vakgebieden zeer relevant.

Daarom organiseren de focusgroepen Analytics, Enterprise Performance Management (EPM) en Finance op 6 8, en 13 april 2021 een themaserie met de focus op de toepassingen van Analytics en EPM, binnen het financiële domein.

Tijdens de online themasessies komen de verschillende vakgebieden ruimschoots aan bod en laten we op interactieve wijze zien in welke mate de integratie vorm krijgt.

Agenda

8 april | 16.00-18.00

Hoe PVH haar sales planning financieel maakt! - Sikko Brandenburg - Senior Manager Omnichannel Financial Controlling, PVH & Magnus

Financial KPI Reporting at your fingertips in S/4HANA - Philippe Despierre en Davy van Berghem Expertum

13 april | 16.00-18.00
De toegevoegde waarde van Financiële (groeps)rapportages in SAC i.c.m. SAP BPC bij Koninklijke De Heus (Diervoeders) - Ahmed Canel, International controller - Koninklijke de Heus & Jop Meertens, Senior Consultant - CPM View

IBCS: Hoe visuele consistentie leidt tot effectievere en efficiëntere data gedreven besluitvormingsprocessen - Ronald van Lent, International Business Communication Standards (IBCS)

 


6 april

Analytics binnen het finance domein by SAP - Deel 1
Michel Haesendonckx, Global Solution Owner Financial Planning & Analysis, SAP SE

De eerste presentatie wordt verzorgd door Michel Haesendonckx. Hij vertelt over de strategische richting van SAP waarbij Analytics, Enterprise Performance Management (EPM) en Finance elkaar versterken.

Analytics binnen het finance domein by SAP - Deel 2
Bart Peijnenburg, Mayke Oosterveld & Dirk Buitendijk

In de tweede presentatie wordt de visie van SAP concreet gemaakt met hands-on voorbeelden in een werkend systeem waar Analytics, EPM en Finance elkaar versterken. Denk hierbij aan business content voor SAC embedded in S/4HANA, Period end Close met embedded reporting en Group Reporting reports met doordrilmogelijkheden tot de core van S/4HANA.

8 april

Hoe PVH haar sales planning financieel maakt!
Sikko Brandenburg - Senior Manager Omnichannel Financial Controlling, PVH & Magnus

Binnen PVH, het moederbedrijf van o.a. bekende merken zoals Tommy Hilfiger en Calvin Klein, is er een E-com sales planningsmodule gerealiseerd waarin de sales planning wereld aan de ene kant, en de finance wereld aan de andere kant goed zijn samengebracht. Denk hierbij aan hoe Sales KPIs als Traffic, Conversion en Average Order Value gecombineerd zijn met financiële zaken zoals Cut-offs en Return provisions, en hoe bijvoorbeeld daily sales doorwerken in verschillende boekperiodes. In de presentatie wordt ingezoomd op hoe de verschillende disciplines samen tot een consistente oplossing zijn gekomen.

Financial KPI Reporting at your fingertips in S/4HANA
Expertum

Een van de voornaamste differentiators in S/4HANA is de rapportage die het biedt. Maar wat kun je daar nu precies van verwachten als CFO of financial controller? Welke tools en competenties zijn er nodig om te komen tot een real-time en gebruiksvriendelijk overzicht van de belangrijkste (financiële) KPI’s? In deze sessie geven we je een aantal praktische voorbeelden van financial reporting in S/4HANA en de verschillende mogelijkheden hierin.

13 april

De toegevoegde waarde van Financiële (groeps)rapportages in SAC i.c.m. SAP BPC bij Koninklijke De Heus (Diervoeders)
Ahmed Canel, International controller - Koninklijke de Heus & Jop Meertens, Senior Consultant - CPM View

Koninklijke De Heus gebruikt SAP Analytics Cloud op de Group Control afdeling, voor met name financiële (groeps)rapportages. Als ambitieus en continue groeiend bedrijf hebben ze de overstap gemaakt naar een moderne manier van visualiseren en rapporteren.
Hierin proberen zij altijd de laatste functionaliteiten toe te passen waarbij de ownership voor het gebruik van de oplossing volledig bij de business ligt.

International Business Communication Standards (IBCS)
Ronald van Lent, IBCS

Wat hebben een vrachtwagen chauffeur, een muzikant en een architect met elkaar gemeen, wat een CFO niet heeft?
Namens het IBCS Instituut zal Ronald van Lent een introductie geven van International Business Communication Standards (IBCS) - praktische voorstellen voor het communiceren van (management) informatie - welk ondersteund wordt door SAC. Hij laat zien hoe de toepassing van IBCS leidt tot snellere, betere en goedkopere resultaten in alle stadia van data gedreven besluitvormingsprocessen.


Deze serie wordt mede mogelijk gemaakt door:

cpmview_logo

 

Expertum

MagnusBlue