<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1648852&amp;fmt=gif">
Achtergrond VNSG Focus Online liggend

VNSG focusgroepen Enterprise Asset Management (EAM), Analytics (ANL) en Data Management (DM) organiseren op dinsdagmiddag 13 september op de High Tech Campus in Eindhoven een gezamenlijke themamiddag.

 Tijdens dit event worden verschillende data (DM) invalshoeken van het service- en onderhoudsproces (EAM) belicht en wordt geprobeerd inzichten te verschaffen met analytics (ANL).

Waarom moet je bij dit event aanwezig zijn?
Na alle COVID-beperkingen wordt dit het eerste event na jaren waar VNSG-leden in service & onderhoud elkaar weer fysiek gaan treffen. Het event zal zoveel als mogelijk interactieve aspecten bevatten om de dynamiek en elkaars zienswijze zo goed als mogelijk aan bod te laten komen. Natuurlijk is er gelegenheid om bij te praten tijdens én na de formele afsluiting van de themamiddag.

Geen VNSG-lid, maar wel interesse om deel te nemen? 
De VNSG biedt geïnteresseerden uit het Enterprise Asset & Masterdata Management en Analytics vakgebied de gelegenheid kennis te maken met de activiteiten die we als een SAP-gebruikersvereniging organiseren voor onze leden. Geen VNSG-lid, maar wel geïnteresseerd in deelname? Dan kun je je eenmalig kosteloos aanmelden voor deze themamiddag. Een aparte deelnamebevestiging per e-mail volgt op de registratie.

Aanmelden kan tot en met 13 september, 11.00 uur via evenementen@vnsg.nl

 

Programma
12.00 - 13.00 uur | Netwerklunch met broodjes en Brabantse worstenbroodjes
Eerste moment om elkaar weer te zien en spreken

13.00 - 13.35 uur | Opening
Welkom en introductie
Plenaire opening & keynote Shift to as-a-service & subscription economy
How technology can help companies move towards customer delight in the new digital, connected and subscription world. What are the key success factors for "…. as a Service" and how to become digitally? And what will this transformation mean for us and what is needed to initiate this. This key note will take us by the hand into the future. Wherever you work as functional or technical consultant, as business information owner or as business process owner we will be better off with "better together" data as basis for service and maintenance.
Spreker: Srikanth Akkiraju, Head of SaaS Factory Backbone Pillar & Head of Solutions & Software IT Platform - Philips

13.35 - 14.05 uur | Keynote Data als basis voor onderhoud
Datakwaliteit is zeer belangrijk in het maintenance proces. Data is een bepalende factor voor succesvolle uitkosten in het maintenance domein. Maar in een wereld die steeds sneller gaat en waar meer met partners wordt samengewerkt worden er misschien wel nieuwe eisen gesteld, of beter zijn er misschien wel betere kansen. Betere kansen om te komen tot een verder gaande professionalisering van het werkterrein. Ook de technologische ontwikkelingen vanuit analytics dragen hier aan bij.
Sprekers: Mark Roepers, Business Architect EAM, Niels van der Kam, Business Architect Analytics & Ismail Vurel, Business Architect Data Management - SAP

14.10 - 14.40 uur | Parallelle sessies

Data Management | het nieuwe goud voor onderhoud
Rutger van Ruiten - Deloitte

Deloitte neemt je mee in haar visie op en ervaringen met Data Management vraagstukken binnen S/4 business transformaties. Naast trends en uitdagingen staan we stil bij onze bewezen aanpak “Enterprise Value Delivery” voor een succesvolle implementatie van een Data Management fundament.

Data Driven Asset Management
Vincent Beumer & Melvin van der Werff - Magnus

Er is veel te kiezen om de verschillende processen binnen de keten van Asset Management te ondersteunen. Bijvoorbeeld op het gebied van Field Service Management (FSM). Moet ik gaan voor een maatwerk oplossing, de standaard binnen SAP? Heb ik SAP Field Service Management nodig, of kan ik mijn proces ondersteunen met een standaard Mendix FSM oplossing? Hoe zorg ik er voor dat de data uit deze processen waarde opleveren in de keten, en wat is de aanpak om deze te gebruiken richten een voorspellende waarde?

Op basis van meerdere cases en een duidelijke aanpak, geven we in deze presentatie antwoord op  bovenstaande vragen.

SAP power designer bij Philips
Mascha Ackerstaff - Philips

Wil je kennis maken met het SAP Powerdesigner? 
In deze sessie vertelt Mascha Ackerstaff over de introductie van SAP PowerDesigner bij Philips.
Wat is de bedoeling van data modeling? Welke strategie kun gebruiken bij het converteren van modellen? De architectuur van SAP Power Designer en de gouvernance.
De sessie wordt afgesloten met een DEMO

 


14.40 - 15.15 uur | Koffiepauze

15.15 - 15.45 uur | Parallelle sessies

Ardagh's reis naar beter Asset Management
Johan Amsing - Ideo & Bernard Vorspel - Adargh

Bernard Vorspel van Ardagh vertelt over hun reis naar een verbeterd onderhoudsproces waarbij het verzamelen van data met hoge kwaliteit en historie als basis dient om voorspellend onderhoud te kunnen gaan doen. Ideo laat aanvullend zien welke SAP-producten een belangrijke rol spelen in deze reis en wat de eerste stap is naar beter Asset Management. Neem deel aan deze sessie om vanuit de dagelijkse praktijk te horen wat de toegevoegde waarde is van Asset Management binnen Ardagh!

De opmars van informatie behoefte voor Sustainability en ESG reporting
Rick van Leeuwen & Erik Pos - rond consulting 

De opmars van informatie behoefte voor Sustainability en ESG (Environmental, Social en Governance) reporting introductie van ESG metrics/Global sustainability goals en het opzetten van de SAP Sustainability Control Tower.
Centraal staat de sustainability analytics. Het doel is het meten van sustainability goals en ESG metrics aan de hand van praktische voorbeelden met de SAP Sustainability Control Tower.

SAP expert sessie
Mark Roepers, Business Architect EAM, Niels van der Kam, Business Architect Analytics & Ismail Vurel, Business Architect Data Management - SAP

Heb je na de keynote van SAP nog vragen aan de heren? Wil je nog ergens dieper op ingaan? Dan is dit het moment! 


15.50 - 16.20 uur | Parallelle sessies

Prestatie gestuurd onderhoud door middel van een Live Operationeel Dashboard!
Satish Garib & Jeroen Groenouwe - Rizing B.V.

Om als organisatie de prestaties te kunnen verbeteren, is het essentieel om veranderingen in de manier van werken op werkvloerniveau teweeg te brengen. Vaak komen veel verbeterinitiatieven nooit op de werkvloer en verandert er eigenlijk niets. Het transparant maken van de transactionele data door deze visueel te maken is een belangrijke manier om verbeteracties te initiëren, de prestaties te verhogen door middel van de effecten van deze acties aan te tonen.

Van FischerTechnik naar Data Strategie (tastbare theorie)
Luuk Mathot & Maurice Vankan - newITera

Key focus van de presentatie zal niet liggen bij de standaard opsomming van de Industry 4.0 elementen maar richt zich juist op waar de kracht van newITera ligt, de integratie.

Integratie en migratie van systemen, integratie van systemen en dus nieuwe werkwijze in de organisatie (change management) en de end-to-end aanpak die wij bieden. We maken het concreet, zijn realistisch en schetsen geen theoretisch ideaal plaatje. We maken de theorie tastbaar.

Alliander gebruikt SAC voor onderhoudsplanning
Erik Leemans - Alliander

Alliander geeft een toelichting op het artikel dat in het VNSG-magazine juni editie staat. Wat is de use case geweest en de oplossing? Op basis van een aantal stellingen licht Alliander de inzet van SAC in onderhoud toe. 

16.25 - 17.10 uur | VNSG Pitch van de Dag
Aanwezige vakpartners krijgen de gelegenheid om hun zienswijze op de toekomst te presenteren in een korte sessie van 5 minuten. Aan het eind van dit blok wordt de “de pitch van de dag” verkozen.

17.10 - 18.00 uur | Netwerkborrel 
Bij- en napraten onder het genot van een hapje en een drankje.

17.20 - 17.30 uur | Quiz! De slimste & snelste wint een tablet!

Deze themamiddag wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners:

Deloitte-1

 

Ideo logo

 

Magnus

 

Newitera-1

kuoDRPAO_400x400

Rizing_Color-Positive_RGB

Deze serie wordt mede mogelijk gemaakt door