<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1648852&amp;fmt=gif">

Inmiddels is de themaserie Roadmap tot the intelligent enterprise afgerond. Je kunt hieronder nog enkele recordings vinden.

Themaserie Roadmap to the intelligent enterprise


28 januari

Industry 4.Now in practice
Frank Luyckx, Secretaris Focusgroep Industry 4.0

Roadmap to the intelligent enterprise _ Industry 4.0_Deel 1

 

Industry 4.Now in practice
Georg Kube, SAP SE

Roadmap to the intelligent enterprise _ Industry 4.0_Deel 2

 

4 februari

Intelligent Asset Management – Optimaal onderhoud in de praktijk 
Johan Amsing, Ideo

Roadmap to the intelligent enterprise _ Industry 4.0 11-2_Deel1Thriving at the Edge – How SAP Edge Services enables Industry 4.0
Frank Rambo, SAP SE

Roadmap to the intelligent enterprise _ Industry 4.0 11-2_Deel2

 

11 februari

De eerste succesvolle S/4HANA Upgrade in Retail. Wat nu?
Nantko Vos, Maxeda & Thomas Mulder, Capgemini
Hoe is Maxeda DIY - als eerste Retailer wereldwijd - in twee stappen van ECC naar S/4HANA gemigreerd? En wat zijn hun vervolgstappen naar een Intelligent Enterprise?

Intelligent and renewable enterprise
  • Aanpak / migratie strategie S/4 HANA
  • Migratie processen
  • Wat hebben we geleerd
  • Samenwerking Maxeda, Capgemini en SAP
  • Vervolgstappen

Digital Twin- Monitor fysieke assets in een digitale omgeving ten behoeve van de onderhoudsprocessen
Satish Garib, Rizing
Onderhoud kan en moet efficiënter worden gepland en uitgevoerd. Ontdek samen met Rizing hoe sensordata en overige inspectiegegevens kunnen bijdragen in het bepalen van de juiste onderhoudsstrategie voor jouw assets om dit te bereiken!

25 februari

Digitalize Operations program
Wilfried Weekers, Signify
In deze sessie wordt een overzicht gegeven over het digitalize operations program binnen Signify waarbij E2E processen zoals Plan2Dispatch, Engineer2Make, Deliver2Customer worden besproken en ingezoomd wordt op de manufacturing quadrangle en de opgebouwde IT infrastructuur binnen het Business Process Framework.

Platformstrategie en Intelligent Asset binnen Shell
Raymond van Amersfoorth, Shell
In deze sessie wordt een beknopte uitleg gegeven van de platformstrategie binnen Shell. Je krijgt een uniek overzicht van een grote multinational technische organisatie zoals Shell. Daarnaast is er een overzicht van de unieke samenwerking van SAP en Shell bij het ontwikkelen van het S4-platform.

4 maart

De reis van NS naar de financiële functie van de toekomst
Stan Jilesen, NS
NS komt van een decentrale organisatie en heeft zich bewogen naar een centrale organisatie m.b.t. de secundaire processen. Dit heeft de afgelopen 5 jaar veel verandering gebracht. Na de centralisatie is NS verder gegaan met het verbeteren van de Financiële Functie. Er is niet alleen gepraat, maar verschillende grote projecten worden ook gerealiseerd. De belangrijkste hiervan is de implementatie van SAP S/4HANA. Dit vormt de basis voor de digital core en gaat 3 verschillende ECC systemen vervangen. Hier eindigt het niet, want verschillende satelliet systemen (SAP Hybris, Blackline e.d.) en RPA zijn ook geïmplementeerd om de Finance Functie nog efficiënter te laten lopen.
Wat is de NS visie op de ‘Financiële Functie van de toekomst’ en hoe wordt deze geïmplementeerd wordt uitgelegd in deze sessie."

Intelligent Business Planning binnen een Global high-tech company: een klantverhaal
Jan Wouters, Capgemini
De belangrijke thema’s voor Industry 4.0 zijn flexibiliteit en aanpassing aan de marktvraag, het gebruik van big data, integratie van informatie binnen en buiten het bedrijf en transparantie in de waardeketen. Deze thema’s kunnen niet worden ingevuld zonder informatietechnologie om de smart factory’s en het aanbod van services optimaal te laten werken. Maar wie plant deze fabrieken en services en zorgt er ook voor dat er inzicht is in de winstgevendheid? De vertaling van de strategie van een bedrijf wordt gedaan in de maandelijkse business planning cycli, die digitale platformen als SAP IBP gebruiken voor de besturing van het bedrijf.

Deze presentatie vertelt een gebruikersverhaal van hoe een bedrijf, vergelijkbaar met Philips, AkzoNobel of DSM, binnen een jaar een digitaal platform voor business planning ontwierp en implementeerde, juist voor de start van de COVID-19-crisis.

11 maart

The Miele Journey to the Intelligent Enterprise
Eric Donker, Miele
Als 120-jarig familiebedrijf heeft Miele zich al vele malen moeten aanpassen. In de presentatie wordt een beeld gegeven van de route naar meer servitization.

Na een schets van de drivers van de veranderingen in een consumentenmarkt, wordt er een overzicht gegeven van de reeds zichtbare veranderingen en diensten in het Miele portfolio en de veranderingen die nodig zijn in de IT-organisatie.

Smart Industry 4.0 transformation roadmap - Hanno Spoelstra, Eriks
The dynamics of building a global smart asset management business and IT organisation. (Details will follow)

Smart Industry 4.0 transformation roadmap - Paneldiscussie
Afsluitende paneldiscussie met de sprekers van Shell, Maxeda, Signify, NS, Miele en Eriks waarin vragen worden besproken als:
1. Welke industry 4.0 thema's zijn relevant voor jouw bedrijf?
2. Wat is de status van deze thema's binnen uw bedrijf?
3.Wat zijn de belangrijkste uitdagingen om het industry 4.0 thema bij jullie tot een succes te maken?

 


Deze serie wordt mede mogelijk gemaakt door:

capgemini- Ideo Rizing_Color-Positive_RGB