<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1648852&amp;fmt=gif">

Komen thema’s zoals Industry 4.0, Servitization, Digital twins, SMART product configuration, Digital manufacturing en SMART factory je bekend voor? En ben je benieuwd hoe deze thema’s bijdragen aan de toekomst van jouw organisatie en geïntegreerd zijn binnen S/4HANA? Dan wil je deze themaserie niet missen!

Agenda
Klik op de datum voor meer informatie over deze sessie. Via het formulier op deze pagina kun je je inschrijven voor één of meerdere sessies van de serie.

28 januari | 16.00 uur - 18.00 uur
Industry 4.Now in practice Industry 4.Now in practice
Frank Luyckx, Secretaris Focusgroep Industry 4.0 Georg Kube, SAP SE
4 februari | 16.00 uur - 18.00 uur 
Smart factory & asset management - digital twin Smart business networks
Johan Amsing, Ideo Carlos Lemos, SAP
11 februari16.00 uur - 18.00 uur 
Smart Industry 4.0 transformation roadmap Smart factory & asset management
Nantko Vos, Maxeda & Thomas Mulder, Capgemini Satish Garib, Rizing
25 februari | 16.00 uur - 18.00 uur 
Smart commercial logistics Smart factory & global asset management
Wilfried Weekers, Signify Raymond van Amersfoorth, Shell
4 maart | 16.00 uur - 18.00 uur 
Smart financial planning Smart business planning
Stan Jilesen, NS Jan Wouters, Capgemini
11 maart | 15.00 uur - 18.00 uur 
Incl. afsluitende paneldiscussie met de sprekers van Shell, Maxeda, Signify, NS, Miele en Eriks.
Smart Industry 4.0 transformation roadmap Industry 4.Now in practice
Eric Donker, Miele Hanno Spoelstra, Eriks 

Themaserie Roadmap to the intelligent enterprise

Indien je jezelf al eerder via de VNSG Eventkalender hebt aangemeld voor een van de sessies, dan hoef je dat op deze pagina niet nogmaals te doen, we hebben je aanmelding dan verwerkt.


28 januari

Industry 4.Now in practice - Frank Luyckx, Secretaris Focusgroep Industry 4.0
De serie helpt je bij de transformatie van product- naar servicegeoriënteerde organisatie (servitization). Aan de hand van het VNSG Industry 4.0 framework is het programma voor de Roadmap to the intelligent enterprise samengesteld. Tijdens de eerste sessie op 28 januari geeft Frank Luyckx een introductie over dit framework en de daarbij horende thema’s die zijn vertaald naar diverse sessies. Alle sessies samen maken uiteindelijk het totale framework compleet.

Meer weten over dit framework? Bekijk dan hier de blog van Frank Luyckx.

Industry 4.Now in practice - Georg Kube, SAP SE
As companies are trying to reduce production cost and deliver more and more individualized products at the same time, they are looking to deploy Industry 4.0 principles. This talk will look at the current situation and offer a framework for making Industry 4.0 projects a reality – NOW.
Georg Kube is the global head of SAP’s industry business unit for the Industrial Machinery & Components industry. He is responsible to define industry relevant solutions based on SAP’s complete portfolio of products and technologies, bring them to market and drive business in the regional units. Georg joined SAP in 2007 and has since held a number of management positions within Industry Marketing and Solution Management.

4 februari

Smart factory & asset management - 
Johan Amsing, Ideo
Intelligent Asset Management – Optimaal onderhoud in de praktijk
Twence heeft gekozen voor Asset Strategy and Performance Management (ASPM) om de voorspelbaarheid en beheersbaarheid te vergoten. Ideo laat je aan de hand van deze praktijkcase zien hoe je de eerste stap kunt maken met Intelligent Asset Management middels de “Ideo ASPM solution package”, waarmee voor een vaste prijs en vaste doorlooptijd ASPM wordt ingericht binnen jouw bedrijf op jouw assets! En ook hoe je met SAP Intelligent Asset Management de optimale onderhoudsstrategie kunt bepalen voor jouw assets.

Smart business networks - Carlos Lemos, SAP
Complex business networks already exist as companies rely heavily on their extended ecosystem to operate effectively. They need to understand their multi-tiered supply network. They need to collaborate with manufacturing partners, asset service providers, and third-party logistics providers. They also need to serve their customers through distributors, resellers, wholesalers, or retailers in a demand network

11 februari

Smart Industry 4.0 transformation roadmap - Nantko Vos, Maxeda & Thomas Mulder, Capgemini
Hoe is Maxeda DIY - als eerste Retailer wereldwijd - in twee stappen van ECC naar S/4HANA gemigreerd? En wat zijn hun vervolgstappen naar een Intelligent Enterprise?

Intelligent and Renewable Enterprise :
  • Aanpak / migratie strategie S/4 HANA
  • Migratie processen
  • Wat hebben we geleerd
  • Samenwerking Maxeda, Capgemini en SAP
  • Vervolgstappen

Smart factory & asset management - Satish Garib, Rizing
Onderhoud kan en moet efficiënter worden gepland en uitgevoerd. Ontdek samen met Rizing hoe sensordata en overige inspectiegegevens kunnen bijdragen in het bepalen van de juiste onderhoudsstrategie voor jouw assets om dit te bereiken!

25 februari

Smart commercial logistics - Wilfried Weekers, Signify
Supply chain optimization using the supply chain cockpit. (Details will follow)

Smart factory & global asset management - Raymond van Amersfoorth, Shell
Platformstrategie en Intelligent Asset binnen Shell
In deze sessie wordt een beknopte uitleg gegeven van de platformstrategie binnen Shell. Je krijgt een uniek overzicht van een grote multinational technische organisatie zoals Shell. Daarnaast is er een overzicht van de unieke samenwerking van SAP en Shell bij het ontwikkelen van het S4-platform.

4 maart

Smart financial planning - Stan Jilesen, NS
Financiële Functie van de toekomst
NS komt van een decentrale organisatie en heeft zich bewogen naar een centrale organisatie m.b.t. de secundaire processen. Dit heeft de afgelopen 5 jaar veel verandering gebracht. Na de centralisatie is NS verder gegaan met het verbeteren van de Financiële Functie. Er is niet alleen gepraat, maar verschillende grote projecten worden ook gerealiseerd. De belangrijkste hiervan is de implementatie van SAP S/4HANA. Dit vormt de basis voor de digital core en gaat 3 verschillende ECC systemen vervangen. Hier eindigt het niet, want verschillende satelliet systemen (SAP Hybris, Blackline e.d.) en RPA zijn ook geïmplementeerd om de Finance Functie nog efficiënter te laten lopen.
Wat is de NS visie op de ‘Financiële Functie van de toekomst’ en hoe wordt deze geïmplementeerd wordt uitgelegd in deze sessie."

Smart business planning - Jan Wouters, Capgemini
De HSL naar de Intelligent Enterprise: een klantverhaal
De belangrijke thema’s voor Industry 4.0 zijn flexibiliteit en aanpassing aan de marktvraag, het gebruik van big data, integratie van informatie binnen en buiten het bedrijf en transparantie in de waardeketen. Deze thema’s kunnen niet worden ingevuld zonder informatietechnologie om de smart factory’s en het aanbod van services optimaal te laten werken. Maar wie plant deze fabrieken en services en zorgt er ook voor dat er inzicht is in de winstgevendheid? De vertaling van de strategie van een bedrijf wordt gedaan in de maandelijkse business planning cycli, die digitale platformen als SAP IBP gebruiken voor de besturing van het bedrijf.

Deze presentatie vertelt een gebruikersverhaal van hoe een bedrijf, vergelijkbaar met Philips, AkzoNobel of DSM, binnen een jaar een digitaal platform voor business planning ontwierp en implementeerde, juist voor de start van de COVID-19-crisis.

11 maart

Smart Industry 4.0 transformation roadmap - Eric Donker, Miele
The Miele Journey to the Intelligent Enterprise

Als 120-jarig familiebedrijf heeft Miele zich al vele malen moeten aanpassen. In de presentatie wordt een beeld gegeven van de route naar meer servitization.

Na een schets van de drivers van de veranderingen in een consumentenmarkt, wordt er een overzicht gegeven van de reeds zichtbare veranderingen en diensten in het Miele portfolio en de veranderingen die nodig zijn in de IT-organisatie.

Smart Industry 4.0 transformation roadmap - Hanno Spoelstra, Eriks
The dynamics of building a global smart asset management business and IT organisation. (Details will follow)

Smart Industry 4.0 transformation roadmap - Paneldiscussie
Afsluitende paneldiscussie met de sprekers van Shell, Maxeda, Signify, NS, Miele en Eriks waarin vragen worden besproken als:
1. Welke industry 4.0 thema's zijn relevant voor jouw bedrijf?
2. Wat is de status van deze thema's binnen uw bedrijf?
3.Wat zijn de belangrijkste uitdagingen om het industry 4.0 thema bij jullie tot een succes te maken?

 


Deze serie wordt mede mogelijk gemaakt door:

capgemini- Ideo Rizing_Color-Positive_RGB